fredag, januari 16, 2009

Att göra helg på fredagsmorgonen

Det är verkligen kallt här nu. Termometern visar 25minusgrader nu på morgonen. Det är kallt. Ska bli skönt att krypa ner i en varm säng om en stund. Men jag känner mig inte supertrött idag, mer att jag är lite uppe i varv kanske. Dels pga en intressant och halvlivlig diskussion som jag och en kollega hade imorse men även pga att det blev lite småstressigt sista stunden innan dagskiftet kom. Jag antar att man fått kronisk nattsjuka om man kan ha en djup och allvarlig diskussion (i positiv bemärkelse) om livsåskådning och olika synsätt på religion klockan 4-5 på morgonen. Nånstans hoppas jag att jag ska vakna i eftermiddag och tänka att det hela var lite korkat. Man ska ju vara korkad vid den tiden, tänker jag.

Det är så skönt de här mornarna när jag vakar av. Jag behöver inte känna nån stress att skynda i säng för att somna så fort som möjligt för att sen vakna så tidigt som möjligt för att ha lite kvalitetstid (i den mån man kan det alls) före jobbet. Jag kan ta det lugnt, äta frukost med Mattias, läsa nyheter och kanske tom kolla auktioner (WoW) för att sen krypa ner och somna i stort sett omedelbart.

Sen ska jag ju ändå inte sova hela dagen om jag ska ha nån form av vettig dygnsrytm i helgen, men friheten är att jag kan lägga mig när jag vill ikväll/inatt. Mm, morgonfilosofi.

Inga kommentarer: