onsdag, augusti 19, 2009

Rojalist, javisst?

Och nej, jag har inte blivit rojalist efter besöket. Snarare känner jag ännu starkare att jag inte skulle vilja byta plats med dem. Deras schema de här dagarna är otroligt fullspäckat och bara tanken på att behöva gå runt och le hela tiden, visa uppskattning för precis allt och verka hjärtligt intresserad av varje detalj (vilket de kanske är, vad vet jag, men jag tvivlar) verkar ganska jobbigt. Att dessutom inte ha fått välja det (eller blivit folkvald att göra det) känns ju sådär demokratiskt.

Men besöket är såklart bra för byn. Vissa vinster har redan gjorts i form av hjälp till upp-piffning av byn med skyltar, anslagstavlor osv. Klart man ska vara glad att man stått utan krig på svensk mark i 200 år, men samtidigt blir kontrasten till de senaste dagarnas många reportage i blandade tidningar om de svenska militärerna i Afghanistan ganska intressant som ett inlägg i diskussionen om den nya tidens form av krig.

2 kommentarer:

Johan sa...

Det kanske fanns en bakomliggande anledning vad gällande Sylvias plastikoperationer? Menar om man plastikoperera sig lite som jokern, så blir det inte lika jobbigt att le, då har man ständigt ett leénde och kan gå runt och tänka på annat :D

/J

Sara sa...

Haha, ja så kanske det är. Jokern fick ju också göra "operationer" för att se så "glad" ut. Iaf Ledgers variant, vill jag minnas.