tisdag, augusti 11, 2009

Stockholmskväll

Sitter i Miss J:s lägenhet i Fisksätra. Han har förvånande nog fått möbler plötsligt (med betoning på fått, alt lånat) så vi sitter i soffan och kollar på skumma bilder på nätet med balkongdörren öppen. Plötsligt låter det bekant i min lantliv-hjärna så jag frågar om det verkligen kan vara så att det går en häst utanför på asfalten. "Gå och kolla, man vet aldrig", säger Joakim. Jag går ut på balkongen och tittar ner mot gångvägen. Kommer in och säger "Nej, det var bara ett fyllo i träskor".

Spännande liv i storstaden =) Annars har vi just enats om att det blir Titanic-utställning på Sjöhistoriska imorgon. Kan ju redan nu säga (för att undvika de vanliga problemen) att tips på bra vegomatställen mottages! Även andra tips på besöksmål vore kul.

Edit: Läste om idag och känner att jag vill betona att jag inte på något vis menar nåt nedsättande med "fyllo". I min värld är alla onyktra just fyllon oavsett hur ofta de brukar vara det. I det här fallet en ung man i träskor.

2 kommentarer:

Frida M sa...

Systrarna Voltaires fik på Djurgården är fint! Sen har du ju Ekobar (vegetariskt snabbmatställe) i närheten av Hagaparken, Chutney på Bondegatan och Herrmans vegetariska buffé på Söders höjder. Moderna muséet är alltid roligt att besöka, de har också en fin resaturang med bra vego-käk. För att softa när det är fint väder går man till Långholmen. Promenera längs söder mälarstrand och tantolunden upp mot street och hornstull, där finns många bra fik, men de kan vara lite kluriga att hitta om man inte vet var man ska gå.

Sara sa...

Åh tack för alla tips! Jag hade nästan tänkt försöka maila dig för att fråga, du är ju lite av en expert på området. Tusen tack! Kommer du på mer är det bara att fylla på!
Just idag är det grått så det lär bli en del besök på museum eller liknande kanske.