onsdag, augusti 19, 2009

Före invasionen

Hemma och gör mitt bästa för att övertala kroppen om att den inte alls behöver sova än på länge. Det trots att jag var färdig för sängen redan vid halv fem imorse. Men efter lite morgonbestyr och sen en intervju med åklagare Hillegren på P1 på radion i bilen så är jag ändå hyfsat i fart.

Tre kontroller, varav en bestående av två slöa poliser, passerades för att ta sig in i byn. Det är inte annat än att det hela känns märkligt och faktiskt lite smått spännande. Hörde på radion att man väntar "ett tusental" besökare i Ratan idag. Ett tusental... I en by som normalt har drygt 60 invånare (vill jag minnas). En upplevelse byborna säkert sent kommer att glömma. Fast enligt grannen så är det fjärde kungabesöket sedan freden, så byn är väl van snart...

(Klicka för att kunna läsa.)

Utanför huset har en skylt ställts upp som berättar om kanonkulan som sitter i väggen på lillhuset på gården. Jag gissar att det därför inte dröjer länge förrän nyfikna besökare inte bara är i byn utan tom inne på tomten och kikar runt. M har klippt gräset noga och röjt undan annat efter bästa förmåga så att det ska se fint ut. Man kommer ju inte ifrån att se att det byggs på men jag tror att han är lite stolt över sitt hus idag.

(Huset och lillhuset.)

Inga kommentarer: