fredag, augusti 14, 2009

Att äta gott ute

Jag har hittills besökt två av de matställen som Vegomamman var så snäll att tipsa mig om för ett par dagar sedan. I förrgår åt vi lunch på Chutney på söder och jag insåg att jag ju redan varit där ett par gånger förut, med Gusten, men att jag inte hittade dit förra gången då jag navigerade Stockholm med hjälp av virrpannan J. Nu hade jag själv full koll på vart jag skulle så den här ggen kom vi oss dit. Och det var precis som jag mindes det god mat och ganska mysigt.

Igår skulle vi besöka Ekobar (ekologisk och därmed, pga miljöskäl, också vegetarisk snabbmatsrestaurang som är ganska ny, tror jag) som ligger i närheten av Odenplan (eller, jag bestämde att det var så och tog tunnelbanan dit, men fick gå en liten bit med Stockholmsmässigt mått mätt). Tyvärr visade det sig att de har stängt under eftermiddagen mellan 14-17 och vi kom fram kvart över två. Men personalen var kvar och såg väl att de hade varit vårt mål så de kom ut och erbjöd oss att köpa med oss pastasallad vilket vi gjorde. Vi satte oss istället i en lekpark ett stenkast därifrån och åt upp våra sallader i duggregnet. Helt okej trevligt det med.

Nu har vi ett par ställen till, får se om det blir något av dem idag eller imorgon. Det är ganska dyrt att äta ute, oavsett om man äter lunch, fikar eller äter middag. Man blir snabbt ganska fattig. Men så är det ju lite semester också. Igår kväll när Sthlm regnade bort överförde jag istället mina baka-pizza-skills till miss J vilket både var trevligt och blev väldigt gott.

Inga kommentarer: