söndag, augusti 16, 2009

Gårdagen i korthet

Det blev allt grönan igår kväll. Till sist. Först en promenad kring Djurgården, vi promenerade faktiskt i stort sett runt hela ön. Vi började vid sen lunchtid och hade som ambition att använda oss av tipset från Vegomamman om Systrarna Voltaires fik på Djurgården och det såg verkligen trevligt ut. Men det tyckte tydligen resten av Djurgårdens besökare också så det fanns helt enkelt ingen plats på uteserveringen när vi kom dit. Och inne var det alldeles för skönt väder för att sitta. Så vi strosade vidare och hittade en (vad vi gissade) ganska ny restaurang med libanesisk inriktning där vi bekantade oss med meze-tallrik för första gången. Det fanns både med och utan kött och var väldigt god. Couscous, tre olika röror, tre olika knyten av nåt slag (det ena vinbärsdolme med lite okänt innehåll tex), sallad, pitabröd osv. Vi var kort och gott väldigt nöjda.

Sen vandrade vi vidare och mötte en hel hög med spikmattbärande människor. Läste idag att det tydligen gjorts världsrekord ute på gärdet. Det skulle vi vetat förståss, så kunde vi gått dit och fått oss varsin gratismatta för besväret.

Sen blev det lite glass vid Djurgårdsbrunn och strax därefter ville inte vädret vara med oss längre. Det blev allt kallare så istället för att runda hela ön genade vi lite på vår väg tillbaka mot grönan. Missen att inte ta med varmare kläder för kvällen blev där ett litet klurigt ställningstagande. Men vi valde till sist att ändå gå på grönan och det utan att först fara till Fisksätra efter mer kläder. Före kl 18 var det normal entré på grönan, dvs 70:- men vi lyckades komma dit först fem över och fick därför dessutom betala dubbel avgift.

Inga kommentarer: