lördag, augusti 22, 2009

Expansion med nytänk?

Meanwhile, i låtsasvärlden... Ja, nästan iaf. Det rapporteras från Blizzcon om den nya expansionen i WoW; Cataclysm, som förvisso inte ska innehålla någon ny världsdel men som tycks förändra de gamla till stor del. Spännande.

Jag hoppas att det inte bara innebär en massa nytt för de/oss som maxlevlat sen länge utan att man även kan få till lite nya låglevelgrejer. Varför inte ett par nya instanser eller roliga questkedjor? Då skulle det bli lite roligare att levla upp nån ny karaktär igen. De senaste expansionerna har mest inneburit att det blivit enklare (nästan löjligt enkelt) att levla upp, som om inte vägen till maxlevel skulle vara en stor del av det roliga. Det är en tråkig attityd från Blizzards håll, tycker jag, och som jag tror skulle kunna bidra till spelets fall på sikt. Nej, in med nya utmaningar på alla nivåer och ta inte bort den sociala delen i spelet. Att behöva hjälp eller kunna uppgå i en större raidgrupp för att få rustning osv är och bör vara en del av spelet även fortsättningsvis. Annars kan vi alla lika gärna sätta oss vid nåt singleplayer-spel vid valfri konsol.

5 kommentarer:

Johan sa...

Läste FAQ på websidan, och det står att de inte ville satsa på höglevlare den här gången. De kommer att fortsätta släppa patch-material till Northrend, men Cataclysm är en låglevels expansion med lite höglevel material om extra plus :)

Sara sa...

Låter ju som att vi blivit lite bönhörda då :)

Johan sa...

Jo jag tror vi har blivit det. Kul att gamla världen får en nytändning istället för att glömmas bort, flying mount ska gå att använda. Deadmines ska finnas i Heroic (tillsammans med andra låglevel instanser). Blir kul att flyga runt och se förändringarna i den "gamla" världen. Även så ska det finnas guild-levels och guild achviments. Plus en hel massa annat. Jag Vänta med spänning :D

Sara sa...

Måste ta mig tid att läsa på, helt enkelt. Ser även fram emot de två nya raserna och hoppas att de inte börjar på hög level utan är såna man måste levla från scratch?

Johan sa...

Inga "hero" classes i denna expansion sa Blizzard. Worgen och Goblins börjar i egna newbie områden från level 1, de ska ha samma intressanta historia som de gjorde med DKs, dvs mer engagerande än döda 10 grisar och levla, plus ta del av world phasing. Newbie områderna kommer att remapas så de går från level 1-15 i stället för level 1-10 som det var förut.