lördag, augusti 08, 2009

Mitt filmår augusti-december 2009

Det kommer som sagt en hel del intressant film nu; Woody Allen's (jo jag gillar ganska ofta hans filmer under förutsättning att han själv inte spelar) nya hade premiär igår, Tarantinos Inglourious Basterds kommer den 21/8, nästa Milenniumfilm den 18/9, den animerade och hyllade Up den 16/10, den tredje Milenniumfilmen den 27/11 och så James Cameron's intressanta Avatar den 18/12. Det är väl i stort listan på de biobesök som skulle kunna locka mig under hösten och vintern. Plus några till.

Saknas gör dock The Imaginarium of Doctor Parnassus, filmen som Heath Ledger aldrig hann spela in färdigt och vars huvudroll därför även spelas av Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell. Även om jag måste erkänna att jag får lite ont i hjärtat av att se Ledger igen så går det inte att undvika att den här trailern lovar stort:



Det tycks dock vara lite skilda bud om när den har premiär? Hittar Sverige-datum både i oktober och november, men på SF sägs ingenting. Nån som vet?

1 kommentar:

Anonym sa...

Woody Allen,s filmer är precis som med Ingemar Bergman.Ett plåster för att täcka över såret även om det inte hjälper mer än för stunden.

PellesReality