onsdag, november 05, 2008

Post val

Så vann då Obama och det enda som förvånar med det är väl att det ser ut att bli med ganska god marginal. Jag trodde kanske att det skulle bli något jämnare, men vad vet man? Det har varit svårt att sondera i allt brus som varit kring valet. Ett tag fick jag känslan av att svensk (utländsk) media övertolkade stödet för Obama (eller kanske snarare nedvärderade stödet för McCain) just för att stödet kanske varit stört för honom bland utländska intresserade. Men det gick hela vägen och nu återstår det att se vad det resulterar i för världsfreden, miljön och den ökande fattigdomen i USA.

Ett annat positivt resultat efter valet är att kongressens enda vegan, demokraten Dennis J Kucinich vann sitt distrikt och sitter kvar även nästa mandatperiod.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir definitivt intressant. Satt faktiskt själv uppe och valvakade med Filip och Fredrik. Brukar tycka de är för mycket oftast, men valvakan skötte de bra. Seriöst iblandat med lite humor ibland för att det inte skulle bli för tortt.

Nu får vi se hur Obahma sköter detta, det är ingen lätt position han sitter i.

/Johan

Sara sa...

Hade tänkt se den, men la ner efter en stund och la mig istället. Brukar också tycka att de är lite för mycket förväxta pubertetskillar, men som du sa så verkade de sköta den där uppgiften iaf ganska bra. Skönt med en valvaka som inte hade för avsikt att vara så politiskt korrekt eller särskilt objektiv.

Nej, man avundas inte Obama, men låt oss hoppas att min tes "det kan iaf inte bli värre" håller.. =)