tisdag, november 11, 2008

Projektet går framåt

Jag klarar inte riktigt av att inte säga något alls, så jag måste glatt konstatera att min lilla projekt ger resultat. Minus 4 kg på 3 veckor måste väl vara godkänt? Och detta trots att jag inte varit någon miss perfect at all.

Såg på Belinda igår på tv8 och hon hade Anna Book på besök. Måste säga att jag faktiskt kände igen mig helt i det som Anna beskrev som sitt problem; att hon inte åt. Jag har identifierat samma problem, tro det eller ej. Max två riktiga mål mat om dagen (oftast bara ett de dygn jag jobbar) blir man faktiskt tjock av. Och den stora utmaningen är att börja äta som jag ska; jag har haft svårt att nå upp till de korrekta värdena varje dag och har flera dagar ätit knappt hälften av det energivärde som är rekommenderat. Visst, det går snabbt att fylla på med nåt onyttigt eller nån ostmacka, men det är ju som inte riktigt bra. Men jag börjar bli bättre på att äta frukost och att få in åtminstone något vid lunch. Klart att det inte underlättar att ha såna arbetstider som jag har, men jag har fått lite goda råd av en dietist som jag gör mitt bästa för att följa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo faktum är ju att ämnesomsättningen ökar om man äter mer. Därför vissa elitidrottare äter massa pasta och annat på natten för att just hålla igång ämnesomsättningen.

Det viktigaste är väl dock endå balansera intaget mot det man gör av med energimässigt.

Fast säger jag? Har ju aldrig direkt haft problem med vikten :P

/Johan

Sara sa...

Det har ju jag haft tidigare med, men då var det åt andra hållet. Ända tills nåt år efter gymnasiet vägde jag istället på tok för lite. Jag tycks gilla ytterligheterna... =)
Men allvarligt talat så är det ganska svårt. På pappret enkelt, men i verkligheten inte så mycket. Hade man inte brytt sig så mycket om allt runtomkring, ideal och annat hade det varit galet mycket enklare.

Bloggerskan sa...

Tror inte mitt inlägg kom fram så jag testar igen med att jag tycker du varit jätteduktig. Det är alltid svårare att bli av med liten övervikt så jag tycker det är en stor bedrift du gjort.

Sen tror jag på frukost och att äta jämnt över dygnet, utom då man sover. Fem-sex måltider per dygn. Minska på lightprodukter. (Förutom julmusten då, den är svår att undvara!) Var inte rädd för smör och grädde, det gör dig mätt längre. Mindre portioner, testa äta på dessertassietter med pinnar. Gör som kineserna, plocka de finaste bitarna på tallriken och lämna det som inte ser lika gott ut.

Små tips! :)

Sara sa...

Tack! Och tack för tipsen. Det låter som att de går helt i linje med den metod jag försöker mig på just nu.