onsdag, november 12, 2008

Om dubbelmoral

Kanske ska tillägga att jag inte heller på något vis är fri från dubbelmoral. Jag besitter säkerligen en hel del vurpor själv. Men grejen är väl att försöka synliggöra dem för sig själv och fundera över sitt handlande.

Självklart ser inte jag att det skadar "min sak"; att driva frågan om ett förbud mot zoofili trots att man är köttätare "till vardags". Att fler öppnar ögonen för hur det ser ut är bra. Och visst är det väl inte så att man alltid på en gång måste anamma precis allt som går i linje med ett första ställningstagande (och oftast växer väl en livsfilosofi fram ganska långsamt), men det vore trevligt om fler kunde låta ledningarna gå lite längre ibland och fundera över vad jag själv gör som påverkar andra djur och människor negativt, och inte bara rasa när andra beter sig på ett sätt man inte själv kanske skulle tänka sig. Att inte stanna vid den första expressen-serverade tanken utan tänka ett par steg till själv.

Tydligast är att det är media som till så stort del bestämmer vad vi ska tycka numera. Skulle media bestämma sig för att en delad föräldraförsäkring är det naturliga (och att andra lösningar är moraliskt förkastat), ja då skulle vi som driver den frågan snart vara hemma. Kanske inte riktigt så enkelt, men ni förstår min tanke. Det mesta idag handlar om mediestrategi och marknadsföring.

Inga kommentarer: