tisdag, november 18, 2008

Parfym-yoghurt

Jag är nog inte riktigt frisk, min mage protesterar. Det är bättre än igår men jag går nog inte till jobbet ikväll heller. Eftersom jag sällan blir särskilt jättesjuk av magsjuka så gissar jag ändå att det är nåt sånt. Det känns så. Men det är trist att vara sjuk. Jag skulle behöva handla eg. Kanske smyger bort till kiosken bara om inte Mattias kan vara lite samarit.

Har precis pillat i mig en skål laktosfri, nästan fettfri (inte mitt förstaval, men det fanns ingen annan på ICA gourmet igår) yoghurt som smakade parfym. Mumsigt. Jag läser just nu lite sporadiskt i Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson (fast jag har inte listat ut varför han kallar den just det faktiskt, känns mest som en catchy titel kanske) och jag skulle gissa att min yoghurt skulle kunna vara ett objekt i den boken. Den handlar alltså om alla konstiga tillsatser, skumma tillagningssätt och annat fusk som finns i maten vi äter. Den lyfter en del intressanta historiska kopplingar och gör en del avslöjanden, men hittills känner jag mig inte särskilt förvånad. Jag var nog ganska medveten om att det sker en hel del skumt med maten. Inte minst med köttprodukter. Men den är ganska bra skriven och känns som en viktig bok. Hittills kan jag rekommendera den.

Inga kommentarer: