onsdag, november 19, 2008

Sara tänker ego-statistik

Stundtals får jag för mig att kolla lite hur många som faktiskt läser den här blaskan jag producerar på bloggen. Mest på kul. Men det visar sig att det kanske inte är så enkelt. Jag pingar ju några ställen vilket brukar generera en del nya läsare ibland, men hur många är lite okänt.

Bloggportalen är ett sånt ställe. Den här veckan (alltså from måndag) säger den att jag har haft 134 besökare as we speak. Ett annat ställe som jag hakade på för att testa är Startblogg, som säger att jag denna veckan (sedan måndags kväll iofs, jag fanns inte med innan och just i måndags var det många WoW:are här) haft 34 besökare. Känns lite lite, men ok.

Sen har jag ju mina egna räknare också. Dels den countern som är synlig på bloggen, som säger drygt 7700 sen december förra året (vilket ger ett snitt på ca 660 besökare/månad). Och så den som Joakim ordnat åt mig där jag kan logga in och se mer detaljerat varifrån besökarna kommer, vilka av de av mig länkade sidorna de kommit in via, sökord för att hitta min blogg, samt var besökarna befinner sig rent geografiskt. Den säger att jag sedan i måndags haft 241 besökare (varav 201 är unika). En definitivt roligare siffra.

Men vad är sanningen? Svårt att veta tycks det. Rent tekniskt borde det väl ändå inte vara så svårt, tycker jag (utan att vara nån hejare på just webpublicering alls), men ändå skiljer det sig så mycket. Jag söker upplysning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilken counter använder du för att statistiken ska bli synlig för besökarna?

Sara sa...

Jag använder en från www.tinycounter.com för att lägga viss statistik synlig på bloggen. Sen har jag en mer avancerad statistikmätare som mäter en massa andra variabler, men den visas inte på bloggen.