fredag, februari 22, 2008

Hur är det med tillväxten på svenska skådisar?

Måste erkänna att jag inte är helt nöjd med den offentliggjorda rollistan inför filmatiseringen av "Män som hatar kvinnor". Michael Nyqvist, Lena Endre, Peter Haber, Ingvar Hirdwall, Marika Lagercrantz...känns det inte som i stort sett alla större svenska filmer? Jag vill inte att Martin Vanger i boken ska bli en Martin Beck på film. För att inte tala om rollen som Henrik Vanger som tilldelats Sven-Bertil Taube som inte inger mig några större positiva känslor... Känns långt från den Henrik Vanger jag föreställde mig när jag läste boken. Men, ja alla har vi väl olika bilder, det är just nackdelen med att filmatisera en bok. Jag hade bara önskat att man provat fler nya namn. Ett av problemen med svensk film är väl just att det ibland känns som att karbonpappret bara går runt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite sent att kommentera detta ett halvår i efterhand, men jag gör det ändå. :D
Jag håller med dig helt o hållet! Michael Nyqvist (bra skådis annars) är med i allt o ska enligt boken vara nån som alla kvinnor faller för... Nyqvist? Lisbeth S har många med mig tänkt ung som Caroline af Ugglas. Taube passar bättre som Henrik Wangers elaka bror enligt mig. Haber är för gammal för att spela Martin W, Lena Endre för gammal och... genomskinlig för Erika osv.

Sara sa...

Ja, jag håller fortfarande på den åsikten. Jag ser inte direkt fram emot filmen, jag ser en risk att den goda känslan jag har av bäckerna kommer att försvinna...