fredag, februari 15, 2008

Det räcker nu!

Beltran överklagar, står det i tidningarna idag. Inte överaskande, och helt och hållet hans rättighet. Till och med bra kanske att dras ordentligt i en instans till, även om det självklart innebär en förlängning av en väldigt tung period för offret. Men, han är fälld en gång och nu får det väl ändå vara slut med kvällspressens sympatier och gråta-ut-reportage? Vad är det frågan om? De räknade med att han skulle frias, och blev kanske tagna på sängen när han istället dömdes och nu snurrar snyfthistorien på. Otroligt hänsynslöst.
Igår skulle han ha snyftat i SVT också, men det ställdes in i sista stund. Helt rätt, tycker jag, nu räcker det. Jag fattar verkligen inte, inte erbjöds väl "Hagamannen" och hans fru bästa tv-tid eller spaltmeter i tidningarna att snyfta på? Nej, just det. Varför inte? Jo, för att det var olika grader av oskyldiga offer, antagligen. Precis som vanligt är det perfekta offret den kvinna som blir överfallen på väg hem en kväll, allra bäst om hon inte är onykter, men det funkar också. Ett sämre offer är hon som blir våldagen i sitt eget hem eller på någons hotellrum, av någon hon känner. Och är inte förövaren beskriven som "monster" i pressen, ja då är det svårt.

Jag är less på det här nu. Sluta skriv om Beltrans snyfterier!

1 kommentar:

Anonym sa...

Väl rutet, Sara. Är så trött på alla som kväljer dom i detta fall. Karln är dömd för våldtäkt, därmed sällar han sig till Hagamannen, Stureplansprofilerna med flera. Att Stina Lundberg vill göra TV av detta genom att ge dem fullt utrymme i SVT är faktiskt ganska skrämmande.