torsdag, februari 07, 2008

Dagens nyheter

Det känns lite som att det varit lite skralt med nyheterna ett tag nu. Eller så har icke-nyheter som Let's dance och Carolina Gynnings show överglänsat annat.

Idag fastnade jag vid tre "nyheter". Den första lyder: Naturlig sömn av ny medicin. Huh? Hur kan något bli naturligt av medicin? Eller har jag fel perspektiv nu? Lite som förra veckans nyhet att träning gör dig 10 år yngre. Hur i hela friden går det till? Får jag välja vilka år som jag raderar? Spännande...

Den andra nyheten idag tycks vara att bälteslagen även gäller på bussar. Jag vet inte hur man kan ha missat det, minst av allt om man är pendlare. Och på något vis är det underförstått att en sådan lag är lika löjlig som den vi hade mot att gå mot röd gubbe. Men hur tänker man då? Att vi är odödliga på bussen? Har vi inte sett bevis på motsatsen?
Jag minns att när jag var liten var det nästan aldrig som det pratades om bälte i bilen, och vi använde det långt ifrån alltid. Visserligen var vi som mest fem barn samtidigt hemmaboende (av sex totalt) och då vi hade en rad av gamm-volvo kombis (efter varann) så fanns det inte möjlighet att alla skulle sitta fast. Jag minns inte när det ändrades, men plötsligt blev det i vart fall väldigt viktigt med bälte och nu sitter det sedan länge i autonoma nervsystemet på mig, tror jag. Jag skulle aldrig sätta mig i en bil utan att spänna fast mig, oavsett var jag sitter. Jag tycker inte att det vore fel om vi kom dit även vad gäller bälte på bussar.

Den tredje nyheten jag fastnade för är lite kul, och jag har hört om det på radion tidigare. En folkpartistisk tjej i riksdagen som driver frågan om att se dataspel som kultur/konst och för att minska momsen på dataspel till samma som för böcker. Why not, säger jag. Jag tycker absolut att synen på dataspel är för snäv och bara fokuserar på frågan om våld och beroende.

Det var dagens nyheter. Please watch us tomorrow =)

Inga kommentarer: