torsdag, februari 21, 2008

Sara-uppdatering

Debattprogram på tv och jag blir tillfälligt lite uppeldad så att jag nästan spontant ställer mig upp. För att inse att huvudet är kvar i soffan. Jag mår sådär, för den intresserade. Känns som att det kommer att bli segt. Men, jag är ledig till söndag kväll nu så då hoppas jag att orken är tillbaka.
Jag har dock konstigt ont i bröstmusklerna, eller vad det kan vara. Har jag några övre magmuskler? I så fall kanske det kan vara dem. Det gör ont att skratta iaf. Ungefär som när man har hostat som en tok, med den skillnaden att jag i stort sett inte hostar alls. Skummo.

Mattias, som är tvångskommenderad att vara kvar (nja, nästan) för att ta hand om mig lite och själv bli frisk igen, har idag ägnat tid att göra om min dator. Borde ha gjort det själv kanske, eller varit mera delaktig, men orkade inte och han var sugen så... Nu har Kubuntu/KDE bytts ut mot Ubuntu/Gnome på Linuxpartitionen. Funkar hyfsat bra hittills. Skillnaden med Gnome är att jag inte kan fixa och ställa in riktigt lika mycket som jag brukar vilja (jag vill ha mindre ikoner, damnit!) men jag ska nog vänja mig. Jag var nyfiken på nåt nytt och har pratat länge om att göra ett testbyte. Funderar på att samtidigt byta ut mejlklienten Kmail (som inte har funkat så exemplariskt sista tiden) mot Thunderbird eller Evolution...men ska fundera en stund till.

Fördelen med bytet är också, får erkännas, att det är betydligt lättare att få in och kunna använda 3D-effekter och andra liknande kooliga saker i Gnome än KDE. Så nu håller jag på att lära mig flasha runt med Compiz (fd Beryl om jag inte har fel).

Några smakprov som andra orkat spela in (inte bara de mest användbara effekterna som visas kanske, men ändå..):



Och så en Friends- och WoW:are också:


Inga kommentarer: