lördag, februari 23, 2008

Filmtittande, I tell you!

Kan inte sova. Har nog blivit helt sned med sömnen av all sjuka. Jag är trött som attans, men kan inte sova. Har sett film för att varva ner och skrämma bort saker. Gick ganska bra iaf. Såg en film som jag ägt länge men som det bara inte blivit av att jag sett. Så helt utan förväntningar (faktiskt) såg jag ikväll/inatt The Royal Tenenbaums. Den var bra. Har svårt att precisera mig mer, känns det som. Har försökt betygsätta lite film jag sett på sista tiden på både imdb och Filmtipset men har känt mig lite...ambivalent eller nåt. Royal fick 7 av 10 på imdb av mig, men kanske är den värd mer. Gillar den mörka tonen som inte alls är särskilt vanlig i amerikanska filmer av det här slaget. Måste nog se Wes Andersons nya film The Darjeeling Limited också.

I förmiddags såg jag även Bridget Jones-The edge of reason som är uppföljaren till den första. Jag är kanske otippat en av de som tycker att den första, Bridget Jones dagbok är ok (boken är hemsk!!). Jag kan se om den för skoj skull. Men den här...ja, jag vet inte varför den gjordes. Den tillför egentligen ingenting. 2 av 10 på imdb av mig.

Igår såg jag också film. Det tycks ha blivit min grej nu när jag inte orkar nåt annat. Det var också en som var svårbedömd. Superbad med den hemska svenska titeln Supersugen. En high school-film med rekord i snuskiga skämt och antydningar. Tydligen sägs ordet "Fuck" 186 ggr på 118 minuter. Jag ger den godkänt för den lite udda historien och för att Michael Cera är ganska söt (söt som i lillebror-söt, precis som han är i Arrested). 4 av 10, hade säkert kunnat bli mer om jag vore lite yngre...

Mmm, det var det. Vad ska jag göra nu?

Inga kommentarer: