onsdag, mars 11, 2009

Six Feet Under

Just nu har jag hemma första säsongen av Six Feet Under. Känns lite som att jag är den sista människan i världen att se den, men det har som inte blivit av tidigare. Men nu är det dags.

Först får jag erkänna att jag också var helt ovetande om att självaste Dexter Morgan (Michael C Hall) spelar en av huvudrollerna i denna serie som precis som Dexter tycks kretsa kring historier nära döden; han är begravningsentreprenör i familjens firma. Och gay i hemlighet, i ett förhållande med en svart polis. Lite annorlunda än i Dexter, men ändå inte på nåt vis.

Men det verkar vara en ganska skön serie. Lagomt knäpp med en familj i huvudrollen som inte alls försöker skona varandras känslor ens om de kan. Musiken och stämningen påminner väldigt mycket om Dead Like Me, en annan serie jag verkligen älskade (som det kommit en film på nu). Det verkar lovande, även om jag bara just har börjat!

7 kommentarer:

Bloggerskan sa...

HerreGUD vad avundsjuk jag blir! Det är ju en av världens bästa serier! Å andra sidan har jag inte sett ett enda avsnitt av Sopranos.

Sara sa...

Nej inte jag heller. Jag har dessutom inte heller sett ett enda avsnitt av Vita Huset (heter det väl?) som också verkar vara väldigt hyllat. Svårt att hinna med alla serier...

Mikkan sa...

Sopranos har jag inte pallat med, alldeles för råa våldsscener. När jag för förtielfte gången iradlade mig att sova efter ett avsnitt med huvudet fyllt av mardrömmar så lade jag helt sonika av.

Vita huset är ju svinbra men jag har aldrig följt det till fullo. Nån gång blir det box med allt från början!

Skall bli spännande att se Six feet under snart, du är INTE sist i världen Sara! :) En kompis skall skicka ned boxen till mig för lån, jag är så excited!

Sara sa...

Skönt att höra att jag inte är sist i världen, bara näst sist =)

Bloggerskan sa...

Nä, Vita Huset har jag heller inte sett. Det är ju skumt det där, måste nog blogga om det...

Unknown sa...

Jag tyckte ju också mycket om den serien, om du minns. Dock har jag av någon mystisk anledning ännu inte sett det allra sista avsnittet (troligtvis blev det mig övermäktigt tekniskt). Nu känns det som att jag fortfarande har familjen Fisher kvar av den anledningen, och det känns bra. Kanske skall jag spara det där sista avsnittet tills du är där, och helt enkelt se det med dig när du sett igenom serien?

Sara sa...

Just det, så var det ja. Ja, du får väl spara sista då tills jag är där. Det kanske tar ett tag nu när jag inte har hela serien framför mig på en gång =)