onsdag, mars 11, 2009

Hyrfilm i brevlådan

Jag har testat ett nytt sätt att se film på förresten. Det började med ett erbjudande jag fick att testa ett abonnemang från Lovefilm en månad gratis. Så det gjorde jag.

Det går ut på att man gör en lista med filmer (även tv-serier finns) man vill se och som man sen rankar i tre olika kategorier. Sen skickas filmerna hem och man behåller dem så länge man vill och när man väl skickar tillbaka dem får man snabbt en ny.

Jag måste säga att det har fungerat över förväntan. Abonnemanget jag testat (det finns flera olika, i olika prisklasser) har inneburit obegränsat antal filmer per månad, men max två hemma på samma gång. Har jag sett den ena klart först har jag kunnat skicka bara den och det har gått väldigt fort att få en ny. Oftast har de fått den vardagen efter och skickat mig en ny samma dag. Vid ett tillfälle fick jag en repig skiva som inte gick att se färdigt men i övrigt har det funkat väldigt bra.

Beroende på hur mycket film man tror sig hinna se får man också välja ett abonnemang som passar. Jag har just fortsatt med det jag hade gratis förra månaden, men känner kanske inte riktigt att jag hinner med så jag ska nog ta ett mindre framöver. Men helt klart är att det är billigare att hyra på det här viset än på en klassisk videobutik (hemmakväll tog tex 50kr/film och vecka), även om jag nog hade önskat att det varit ännu lite billigare. Men över lag kan jag definitivt rekommendera det. (Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva om Lovefilm här.)

Inga kommentarer: