fredag, mars 13, 2009

Lite pengar hit och dit...

Först leker man förebild och avstår bonusar för att i nästa vändningar istället öka lönen men en nätt liten miljon. " Jag kan inte nog beklaga hur fel det har blivit" säger VD:n Falkengren i ett pressmeddelande. Jag kan inte låta bli att fundera över vad man egentligen tänkte där i styrelserummet? Att det skulle gå omärkbart förbi? Eller var det inte meningen att lönerna skulle ökas? Jag förstår faktiskt inte riktigt. Vad var det egentligen som blev fel som man nu beklagar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

De tog bort de "rörligabonusar"! visserligen var det kanske fel ordval att kalla de rörliga. Istället för att få en rörlig bonus på 5 iljoner så får hon en fast löneökning på 2 miljoner. det sticker i ögonen på svensson som bara läser rubriker! vad är 9 miljoner för en VD? är det mycket?
ABB:s vd hade enligt årsredovisningen 2008 150 miljoner! hörs några röster? nej!
Vad skulle hända om de inte hade dessa löner som ger i abb:s fall 70-80 miljoner i skattepengar! skulle du kunna ta över jobbet? jag skulle jobba ett halvår och sedan vara nöjd!!

Sara sa...

Mmm, det är läskigt med "svenssons" som inte förstår att tycka synd om en VD som bara får några ynka miljoner när andra får så mycket mer. Att det sen är svenssons som utgör en stor del av VD:ns kunder spelar ju mindre roll, eller att det var just svenssonkunderna som rent levnadsmässigt drabbades värst av finanskrisen.