fredag, mars 13, 2009

Stundande biopremiärer

En ganska lovande biopremiär-kväll väntar de som är lediga i helgen. Lite synd att jag själv jobbar; ett biobesök hade varit kul. Nåväl, det finns ju tid. Frågan är bara vilken eller vilka man ska satsa på.

Normalt sett går jag väl inte på romantiska komedier på bio, men jag skulle kunna tänka mig att göra det som vardagsnöje till veckan bara för att jag ibland faktiskt blir lite sugen på halvdåligt romantiskt tjafs. He's Just Not that Into You ("Dumpa Honom", på svenska) är väl mest omtalad dels för att det är det första större projekt Jennifer Aniston gör sedan den dåliga The Break-up med Vince Vaughn, men även för att det just är många andra intressanta namnkunniga med. Som Ginnifer Goodwin, Drew Barrymoore och Jennifer Connelly (men även Ben Affleck som borde hålla sig bakom kameran) och att den har beskrivits lite som en ny Love Actually. Recensionerna ser väl sådär ut dock. Svd ger tre av sex möjliga och DN ger den två av fem medan Allt om Film tom ger den en etta. Hm...

En annan intressant premiär är Steven Soderbergh's Che: Part One ("Che - Argentinaren", på svenska) med Benicio Del Toro i huvudrollen som Che Guevara. Främst är jag glad för att den faktiskt inte görs med engelsk brytning som annars tycks vara populärt för att få amerikanska tittare (framför allt). Men recensionerna tycks variera. DN ger en fyra, Allt om Film tre av fem medan Svd, vars recensenter brukar överensstämma bäst med mina åsikter, bara ger den två av sex. Nja, det blir nog att vänta in Dvd:n trots allt.

Den sista men kanske mest spännande premiären är såklart Watchmen, en superhjälteaction baserat på ett seriealbum från slutet av 80-talet. Serietidningstrenden tycks hålla i sig ett tag till. I en huvudrollerna syns gorgeous Jeffrey Dean Morgan (som ser ut som Robert Downey Jr den här gången). Som enda superhjältebrud spelar Malin Åkerman "Laurie Jupiter", vilket nog gör mig lite oroad då hon inte har imponerat alls på mig tidigare. Recensenterna verkar iaf hyfsat överens; en fyra av både Allt om Film och Svd (fast av sex möjliga då) samt en trea i DN. Känns lagom så att inte förväntningarna trissas upp allt för mycket. Jag hoppas att jag kommer att se den här, om någon, på bio.

Inga kommentarer: