söndag, mars 15, 2009

Film 13/09: På återseende

Lagom lugn natt har det varit. Risgrynsgröten står i varmluftsugnen, kaffet är kokat, tvättstugan är tom och alla ligger förhoppningsvis rätt nöjda i sina sängar. Så jag sitter mest och väntar på att få gå hem. Ska bli skönt att sova. Blev inte jättemycket av den varan igår.

Såg nog nästan majoriteten av tre (!) filmer inatt som jag sett tidigare. Den första var Bounce, en film som jag mindes som väldigt kass. Men kanske tack vare just det så var den ändå hyfsad att vila ögonen på lugna stunder inatt. Ben Affleck är ju ingen idol och Gwyneth Paltrow är märkligt grå filmen igenom. Däremot så upptäckte jag att Johnny Galecki (Leonard i TBBT) var med och spelade sur homosexuell assistent, och både såg ut och spelade väldigt annorlunda. (Gillar nog lite halvsatta Leonard mer än en fit, vattenkammad variant btw.)

Sen visades American History X, som jag inte sett på ganska länge. Men den höll förvånansvärt bra fortfarande och jag blev påmind om hur grym Edward Norton faktiskt är. Känns som länge sedan jag såg honom i nåt nu. Kanske skulle kika på Hulken-filmen han gjorde trots allt?

Sist nu på morgonsidan visades I Love You, I Love You Not som jag tvärtom mot Bounce mindes som bra och lite gripande, men som nu en massa år senare mest kändes fånig, överspelad och väldigt märklig bitvis i dialogen. Fast till dess försvar ska jag säga att jag mest såg slutet. Claire Danes är kanske för bra för att spela en sån roll, det blir för teatraliskt. Så det var ju synd att det minnet blev lite kapat. Tror att jag såg den med Mia första gången för evigheter sen.

Jaja, snart hemfärd! Behöver jag säga att jag längtar efter sängen nu?

Inga kommentarer: