söndag, mars 08, 2009

Kort resumé av söndagen

Inte mycket bloggande nu heller. Har mest lagt tid på lillasyster som nu har farit hem igen. Tråkigt men jag hoppas att hon kommer igen snart. Alltid kul att få rå om henne, även om det som sagt blir allt svårare att komma på aktiviteter ju äldre hon blir.

Idag blev det en slö morgon och sen ett ganska långt besök på Bildmuséet och Västerbottens länsmuseum. Hon är ju ganska konstintresserad och brukar vilja göra ett besök på Gammlia där nämnda ställen ligger. Jag tror att vi båda gillade utställningen med Magnus Bards illustrationer samt fotoutställningen på Galleri 60 (Konsthögskolans del) av fotografen/studenten hette Jan-Tore Jensen. Den sistnämnda var lite lurig och satt i vart fall kvar i mitt medvetande ganska länge. En fotoutställnings vars intryck ändrades under tiden jag gick runt.

På länsmuséet hade man nu bytt ut Sune Jonssons kyrkfoton mot hans, enligt mig, mer intressanta fotografier från Pragvåren. Dessutom var det tema barnkonventionen med anledning av 200-årsfirandet av svensk fred. Inte alls ointressant, vare sig om man var vuxen eller barn, även om målgruppen gissningsvis var modell yngre än vi.

Sen blev det pizza och lämning på busstationen. En bra dag, utan något särskilt firande av kvinnodagen. Får se om jag ids göra nån utläggning om det imorgon. Nu är jag på jobbet som hittills har inletts ovanligt lugnt. Vi får väl se hur det fortsätter.

Inga kommentarer: