tisdag, mars 17, 2009

Huvudvärk och kondomer

Jag har inte riktigt lyckats släppa grubblandet som hamnat över mig idag. Och nu gör det ont i huvudet och jag inser att jag bitit ihop tänderna en ganska lång stund (antagligen). Grejt!

Meanwhile så fortsätter den enträgna katolska kyrkan med gammgubben the Pope i täten att hävda att kondomer är djävulens påfund. Jag är väl iofs inte helt oense med honom, men när det gäller huruvida kondomer spelar en viktig roll i aidsbekämpning eller inte; då är vi i vart fall inte överens. Jag tror inte som herr Påven att det räcker med lite "vänskap med dem som lider" för att stoppa aidsspridning utan kanske lite mer krafttag än så. Och där spelar kondomer en viktig roll. Det vore verkligen ett lyft för katolska kyrkan om de kunde erkänna behovet och rätten till preventivmedel i allmänhet.

4 kommentarer:

Korpen sa...

men vad kan man vänta sig av ett gäng gubbar som levt i celibat hela livet? Om de kan leva i avhållsamhet så kan väl alla andra det? eller?? (heligt förbannad på vatikanen...)

Sara sa...

Är du så säker på att de gjort det då? =)

Det tragiska är att så många faktiskt lyssnar på och lever efter Vatikanens ord.

Bloggerskan sa...

Jag är inte alls säker på att de lever i celibat...

Korpen sa...

poäng.

Men jag tror ändå att eftersom sex i deras liv är fel på alla sätt, oavsett "sort" så kan de nog ha svårt att sätta sig in i att det kan vara rätt för andra. sex med kvinnor och sex med barn är liksom lika illa eller hur man nu ska uttrycka det...

jag tycker de borde ta bort celibatkravet... då tror jag en hel del problem skulle lösa sig, även det med pedofilismen som verkar vara enormt utbredd.