söndag, oktober 09, 2011

TV-serie-veckan som gick

Jag har i ärlighetens namn inte riktigt hunnit med att se alla avsnitt i de tv-serier som sänts i veckan som jag tänkt. Ett par avsnitt väntar iofs för att jag vill se dem med M och utöver dem är det nog bara säsongstarten av Hung och nya serierna Terra Nova och Person of Interest som är osedda (mest i väntan på klartecken om de får vara kvar i amerikanska tablån eller inte).

Bäst den här veckan var helt klart slutscenen (den med dansen) i New Girl. I ärlighetens namn så älskar jag Jess (Zooey Dechanel) lika mycket som jag stör mig på henne, men det första väger oftast över. (Jag skulle inte riktigt vilja erkänna att jag eg mest är avundsjuk på hennes konstanta perkiness, så det låter jag bli.)  Hursomhelst var dansscenen så fin, rolig och bra att jag nästan fick tårar i ögonen. Jag hoppas att New Girl på sikt kan ta sig förbi medelkulnivån som t.ex. Happy Endings ivrigt klamrar sig fast vid.

Jag har i veckan också börjat se komediserien Mike & Molly (med underbara Melissa McCarthy i rollen som Molly) som handlar om ett par som träffas på OA -Overeaters Anonymous. Inledningsvis var jag lite bekymrad över att jag skulle få se McCarthy enbart göra idel tjockisskämt, precis som i veckans SNL där hon var gästskådisen, men riktigt så blev det inte. Visst, det förekommer, men hittills känns det mer som att det är två roliga huvudrollsfigurer som råkar vara tjocka än tvärtom. Jag ska försöka se ifatt första säsongen så får vi se om det fortsätter i god riktning.

Up All Night fortsätter på lite skakig grund så jag blev faktiskt lite förvånad när jag hörde att de fått klartecken att visa seriens säsong färdigt (amerikanska tv-bolag stoppar en hel del nya serier efter ett par-tre avsnitt beroende på tittarsiffror). Men det var bra, då kanske det hinner att ta sig lite till. För nånting finns där allt.

Det var några nedslag i min tv-vecka. Tips på andra serier att se mottages såklart varmt!

Inga kommentarer: