onsdag, oktober 26, 2011

Nya serier som förbryllar

Flera serier, såsom Parenthood och Modern Family har uppehåll den här veckan så det blir lite mer tid att se ikapp andra serier jag inte riktigt är i fas med. Men jag tänkte nämna två för säsongen helt nya serier som jag brottas med:

American Horror Story: Alltså vad ska jag tycka om den här serien egentligen? Jag vet verkligen inte. På ett sätt är den rätt snyggt gjord, skådespelarna är bra (Jessica Lange är riktigt bra), huset familjen flyttat in i är både läskigt och oerhört vackert på samma gång osv. Men handlingen? Ibland känns det lite True Blood över serien, men där den sistnämnda har en hyfsat klar handling vet jag som tittare inte riktigt vad som egentligen är handlingen i AHS. Allt är verkligen oklart, vem som lever i vilken verklighet, vem som är på riktigt, vem som gjort vad osv. Och gillar jag den? Efter tre entimmeslånga avsnitt är det lika oklart som handlingen. Klart är att jag inte kommer kunna sluta se den.

Terra Nova: Denna serie som brukar omnämnas som det senaste Spielberg-projektet är inte i närheten av lika smart som det giganten brukar befatta sig med. Det nästan två timmar långa pilotavsnittet hade hål värre än schweizerost och de följande avsnitten har varit en blandning av halvkass sci-fi och såpaliknande intriger med dito dialog. Men det är inte genomdåligt, all dialog är inte kass och allt är inte alldeles ospännande. Men bra? Nja, det vet jag väl inte. Som M sa igår kväll: "Ska vi se senaste avsnittet av den där kassa dino-serien så att vi slipper fundera över vad som sen hände?" Lite så är det; det är inte bra men vi vill ändå se vad som händer. Blir det än sämre så ger jag nog upp serien, men jag vill inte egentligen.

Nån som ser någon av dem?

4 kommentarer:

Herr AKE sa...

Orkade bara se Terra Nova i 10 minuter sedan började jag öka farten. När jag var uppe i 4ggr hastighet stängde jag av...

Sara sa...

Haha, då har jag liite längre tålamod än du. Hade de skippat hela dagsåpa-looken (både vad gäller dialog och främst de yngre skådespelarna) hade jag nog köpt den en stund till. Nu vet jag inte...

Unknown sa...

Jag har nog gett upp med TN också. Den blir sämre och sämre och senaste var ett riktigt bottennapp. Pappan i familjen irriterar mig så vansinnigt.
Vad är åsikten om senaste Parenthood då? Håller du med om analysen "läskigt"?

Sara sa...

Hm, jo det gör jag nog egentligen. Fast jag stängde av rätt mycket bitvis, det var för mycket som var för nära och för bekant. Samtidigt känns det som att det är för enkelt, det kanske inte blir det framöver, men den här gången kändes saker för smidiga. Vet inte om du förstår hur jag tänker.