söndag, oktober 23, 2011

Ryggföljetongen

Jag oroas lite av att ryggen faktiskt inte är det minsta bättre än för en vecka sedan. Det gör fortfarande ont att sitta rakt (och på hårt underlag), att gå och att vrida ryggen. Inte bra alls. Dessutom börjar det sätta sig lite på humöret. Jag pendlar just nu mellan flera lägen. Stundvis tänker jag att det är något allvarligt, typ c-ordet som spökar. Sen får jag det till att det är 'fel på mig', dvs mitt fel/jag är dålig, därför har jag ont (mycket produktiv inställning). I fas 3 tänker jag att jag nog överdriver, att det inte alls är så farligt som jag gör det till och att jag borde återgå till jobbet imorgon och ignorera att 'det gör lite ont' (även fast jag vet att det skulle bli en ledsam smärtfest).

Jag känner mig onyttig, osjälvständig, orolig och lite gnällig. Alla väldigt bra egenskaper att ha...

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Klart att värk sätter sej på humöret. Ryggont kan ju bero på många olika saker. Hoppas att du får bra hjälp och att det blir bättre snart. (Att gnälla brukar ibland hjälpa lite, så gnäll ibland).

Sara sa...

Tack. Jag pendlar lite mellan behovet av att skriva/gnälla av mig här och oviljan att vara gnällig offentligt. Jag menar hur intressant kan mina ryggproblem vara? Samtidigt tar de rätt mycket kraft och tid i anspråk just nu så...