måndag, oktober 24, 2011

Sjukskriven eller inte?

Ny dag på vårdcentralen. Den här gången med betydligt längre väntetider, men så är det ju måndag också. Jag ska inte älta mina ryggproblem så mycket men jag är nu sjukskriven veckan ut och ska till sjukgymnast imorgon. Bra så långt. Lite sämre att läkaren lämnade in nån slags reservation för sin sjukskrivning. Han tyckte att jag behövde den med tanke på värk och vilket slags jobb jag har, då han tyckte det var olämpligt med lyft osv, men så sa han "du ska veta att det inte är säkert att försäkringskassan kommer att vara av samma åsikt, det har jag varit med om ett antal gånger numera". Jaha, vad ska jag göra med den informationen? Gå till jobbet ändå? Utifall att jag inte får sjukskrivningen godkänd i efterhand. Hade det inte varit bättre att en (tydligen) medicinskt och arbetsterapeutiskt kunnig försäkringskassemänniska suttit bredvid och satt "stopp och belägg" eller "ok" på en gång? Nu ska jag utöver min oro för ryggen oroa mig för att inte få sjuklön för mina sjukskrivna nätter. Känns ju sweet. 
Jag förstår tänket; bara för att man är sjuk i nån grad eller har ont någonstans betyder det inte automagiskt att man inte kan utföra sitt arbete, beroende på vilket arbete man har osv, men det måste ju finnas ett smidigare sätt att delegera det till läkare och ev arbetsgivare?

Anywho. Jag ser fram emot sjukgymnastmötet imorgon (även om det finns få saker jag avskyr mer än att klä av sig inför folk) och hoppas att jag efter det ska kunna se lite ljus i tunneln och ha något slags verktyg med mig. Och att jag ska slippa värken, för jag blir lite knäpp av den faktiskt. Lättirriterad, trött, vimsig och orolig.

Inga kommentarer: