tisdag, oktober 25, 2011

Lösenordsmecket

Hjärnstressen som uppstod när jag återfann mig själv i listan över hackade lösenord som blev lite mer offentlig idag än när den först läcktes på Flashback för en månad sedan (vilket jag såväl som den hackade sidan hade missat)! Inte för att jag är en intressant profil, men nu när uppgifterna fanns där kändes det ju inte alltför bra. Det råkade dessutom vara ett lösenord jag återanvänt lite dumt på flera ställen (hur hittar man på unika, bra lösen till alla miljarder ställen som vill ha lösen och sen minns dem?) så det var bara att sätta sig ner och fundera ut vart. För säkerhets skull har jag nu bytt alla viktiga lösenord, vilket är meckigare än det borde vara. 

Än mer meckigt blir det när saker finns både på datorn/datorerna och på mobilen. T.ex vill inte längre eposten på mobilen fungera efter lösenordsskiftet. oklart varför, jag får bara ologiska felmeddelanden när jag försöker byta till det nya.

Det hela har iaf fått mig att fundera över om jag inte ändå ska börja med 2-faktorslösen på google-kontot; mitt kanske viktigaste konto. Förutom banken är det än så länge bara på WoW-kontot jag har det så, och google känns väl lite viktigare än så. 

Så dagens uppmaning måste bli: byt lösenord på alla viktiga ställen och se till att göra det med jämna mellanrum. Och välj ett bra lösenord.

Inga kommentarer: