torsdag, oktober 06, 2011

Lätt att stå vid sidan om och hojta?

Svenska filmmagasinet Cinema har enligt mig en något ojämn kvalité. Jag gillade numret med intervjun kring TPB, hela det numret kändes som ett snäpp uppåt, inte minst det nya pappret/utformningen. Förra numret gillade jag däremot knappt alls, jag läste nästan alla artiklar men få intresserade mig egentligen sådär speciellt mycket. Nästa nummer sägs ha Ryan Reynolds på framsidan så oavsett vet jag att jag inte kommer kunna låta bli att köpa det. 

Jag hade önskat mig en tidning med fler oväntade intervjuer. Med intervjufrågor som inte känns tagna från ett standardformulär. Jag tror, precis som jag varit inne på förut, att det finns lite för mycket prestige i mycket av den svenska filmjournalistiken. Få sticker ut från den. Det ska vara så konstnärligt hela tiden, så artigt och därmed ofta så väldigt humorbefriat. Och det är trist. För skribenterna på Cinema är nog egentligen inte inkompetenta på något vis. De bara tycks bära på nåt slags ok som de tror att man måste ha för att lyckas driva en filmtidning i Sverige. Och det är så otroligt synd.

Tänk om jag hade varit kompetent att vara med och driva mitt egna filmmagasin. Så kul det hade varit! Möjligen hade jag insett att jag har fel i ovanstående tes, men jag hade åtminstone kunnat testa den. 

Inga kommentarer: