fredag, november 05, 2010

Blogglandskapet igen

Jag har blivit förärad med en länkkärlek från Alexmo (vars konvalescenstid jag hoppas blir kort) för mitt feberyriga och halvfilosofiska inlägg om bloggosfärens interna kopplingar. Men faktum är att jag fortfarande efter att det tunga i huvudet lättat något, tycker att det skulle vara en intressant idé.

Spana själv runt på blogrolls bland de bloggar du läser och se hur snabbt du kommer tillbaka till någon du redan varit hos. Och även om man försöker ta till de mest spretiga blogglänkarna så hittar man ofta tillbaka till någon 'kändis'. Och gör man inte det så dyker det säkerligen upp en ny intressant bekantskap som man kan lägga in på sin egen lista. Och så var vi där igen!

Fascinerande, inte sant? Nån gång ska jag försöka mig på nån slags relationsbaserad bloggkarta.

3 kommentarer:

Alex sa...

jag tycker att det är en mkt intressant idé! hoppas du gör den där bloggrelationkartan, vore coolt!

schmut sa...

Det fanns faktiskt ett sådant någon gång 2005. En knuff-karta som visade vilka personer bloggosfären kretsade kring. T.o.m bortglömda tanter som jag syntes, så den var inte alltför trendig.

Sara sa...

Ah, se där! Annars tycker jag att det är mycket fokus på just topplistor och det finns ju så många underbara bloggar som inte hamnar där.
För min tanke var inte så besökarcentrerat utan mer som att se hur bloggar hänger ihop med varandra. Men det kanske var så det var. Det måste jag kolla upp och se om det finns några spår kvar av. Tack för tipset!