söndag, november 14, 2010

Film 36/10: Killers

Jag vill tycka om Ashton Kutcher, jag vill verkligen det. Han verkar trevlig, är rätt söt och gör sinsemellan rätt charmiga filmer. Men tyvärr väljer han lite för ofta skräpfilmer. Jag borde kanske ha räknat ut av omslaget (se intill) att Killers inte skulle vara någon höjdarfilm, men jag förväntade mig i vart fall lite lättsam underhållning.

Spencer (Kutcher) träffar Jen (Katherine Heigl, som också hon har valt en hel del dåliga filmmanus) när hon just blivit dumpad och är på semester med sina föräldrar (Catherine O'Hara och Tom Selleck) i Frankrike. Själv är Spencer där för att utföra ett uppdrag i sitt jobb som yrkesmördare. Men tycke uppstår, som det heter, de båda blir ett par och gifter sig, varpå Spencer pensionerar sig från sin hemliga karriär.
Några år senare hör så Spencers gamla chef och uppdragsgivare av sig och problem uppstår. Han har fått ett pris på sitt huvud och måste nu skydda både sig själv och sin ovetande hustru.

Det känns ju onekligen som att vi sett historien förut. Med vissa variationer. Nu har vi en tid haft förmånen att se en del actionfilmer med koola brudar så tydligen var det någon som ansåg att det var dags för en hysteriskt skrikande, irriterande självisk och lite småkorkad actionbrud istället. Och det är lite svårt att säga om det är själva rollen som är dålig eller Katherine Heigl helt enkelt spelar dåligt, det kan mycket väl vara en kombination. Replikerna är dåligt skrivna och Heigl ser inte så väldigt engagerad ut. Hon är faktiskt som bäst just när hon vid några få tillfällen får iträda en lite tuffare roll.
Kutcher i sin tur är inte jättedålig, men även hans roll är dåligt skriven. Och kemin mellan de båda rollerna är väldigt fattig dessutom. Det blir lite för många pinsamma scener med pinsamma repliker för att jag ska tycka att det här är en okej film. Den duger i mitt tycke inte ens som underhållning en hjärndöd kväll. Betyget blir en stark 1/5.

Inga kommentarer: