onsdag, november 17, 2010

Jul kom tidigt i år?

Jag har nog smågnällt lite högt ibland över att min laptop håller på att falla ihop lite. DVD-läsaren har pajjat, strömkontakten glappar lite och den knakar och knäpper och verkar allmänt less på att fara runt så mycket. För trots att 'bärbar' borde innebära just det så har jag genom åren lärt mig att bärbar inte betyder att den nödvändigtvis klarar av att fara mellan dubbla boenden, skola, resor osv. Då behövs ett stabilt chassi.

Och det har jag nu! M kom med en låda (se inlägget en bit nedanför) som innehöll en ny dator, en MacBook. Och jag som nästan inget kan om Mac, jag är ju en inbiten Linuxanvändare! Så ikväll har jag haft lite kurs i att lära mig att använda den vackra, vita saken (den är ruskigt fin). Än har jag en bit kvar, men förhoppningsvis blir jag lika flink som M om ett tag.

Nu får den gamla laptopen bli speldator och mest sitta ihop med storskärmen på skrivbordet hemma, tror jag. Så gör jag 'det löpande' på findatorn istället och backup och annat på en stationär dator i nätverket. Sicken überlyx, jag vet faktiskt inte vad jag gjort (annat än att gnälla lite, men det har varit ganska lite det) för att förtjäna den.

Inga kommentarer: