torsdag, november 04, 2010

Bloggfunderingar i feberns tid

Om man bortser från filmbloggarna (och kanske bloggarna jag känner personligen) på min blogroll så inser man efter en stunds runtläsande att de flesta andra på något vis länkar till varandra, känner varandra eller åtminstone påminner om varandra på något sätt. Ibland när jag läser ikapp får jag som en känsla av att jag är nån slags tjyvkikare som tjyvläser det som en kompisgrupp 30-something-kvinnor skriver. Jag vet inte om jag kan förklara bättre än så.

Inte så att jag känner mig utanför, inte egentligen, utan mer som att jag börjar fundera på vad det beror på. Är det så att bloggar med liknande topics, i liknande ålder osv liksom hänger ihop? Är det så inom andra kategorier också? Modebloggarna hamnar ju snarare i kvällsblaskorna titt som tätt för att de bråkar med varandra, men kanske är de polare också?Bland film- och nöjesbloggarna är det mer av en vänlig konkurrens-känsla som sprids. Hm...nästan så att man blir sugen på att göra en sociologisk studie över hur den svenska bloggvärlden egentligen ser ut. Could be interesting.

Så länge funderar jag vidare på om jag kanske skulle ta mig en titt på blogrollen och göra lite förändringar. Behöver jag verkligen läsa alla i 'kompiskretsen'? Borde jag kanske vidga mina vyer lite? Och så det där som kommer då och då; borde jag kanske lägga ner min egen och stoppa in blogrollen i en rss-läsare och bara vara den där outsidern som tystlåtet kikar in istället? Fast vart skulle jag då göra av mina skumma funderingar som inte får plats på insidan av tjockskallen? Hur gjorde jag före bloggarnas tid?

Inga kommentarer: