tisdag, augusti 09, 2011

Hur man gör en utdragen diskussion längre...

Det var ju det här med länkkärleken då. Jag hade egentligen tänkt att inte skriva det där inlägget som jag halvt lovade eftersom att det a) kändes färdigdiskuterat och b) risken för missförstånd verkar vara extremt överhängande. Men så läste jag att Katta Kvack verkar ha tagit illa åt sig, något som jag verkligen inte tror var den ursprungliga meningen. Och inte tycker jag heller att hon har anledning att göra det, få är så inkluderande och länkar så vitt och brett och mycket som hon.

Jag förstår som sagt var ursprunget kommer ifrån, jag kan ibland känna mig som en andraklassens bloggare utan att riktigt veta varför men samtidigt så stör det mig inte direkt heller. Jag läser av någon märklig (?) anledning en väldig massa föräldrabloggar (även om de kanske inte var det från start) och det är väl rätt naturligt att jag inte är en del av den 'gruppen' (om det nu finns en sån). Vissa läser helst bloggar de känner igen sig i (och utvecklar också därigenom ibland riktiga vänskaper, bara en sån sak!), andra kanske söker efter annat. Så är det bara. Själv blir jag less när min blogroll blir alltför homogen.

Men, senaste tiden (alltså även före inlägget) länkas det allt mer mellan bloggar och även en del till de utanför med färre läsare. Jag tror att bara det att frågan lyftes har generat goda saker*. För min del tänker jag försöka länka mer och tänka mindre att mitt länkande är obetydligt. Alla bloggar jag följer och läser finns dock i min blogroll, jag har ingen utökad lista, ingen hemlig lista, ingen en 'skämslista' osv över bloggar jag inte vill skylta med att jag läser. Läser jag dig så länkar jag, varför skulle jag inte göra det? Jag läser inte bloggar jag tycker är dåliga, jag läser kanske bloggar jag inte alltid håller med om eller som jag kanske inte alltid identifierar mig med men det är inte samma sak. Så en länk i listan kan jag/man bjuda på. Och vill du att jag läser dig, säg till för allt i världen!

*Att personer tagit illa vid sig är förstås ingen bra sak. Jag hoppas att Katta Kvack snart åter inser vilken länkstjärna hon är.

Edit: Och nu jag läser ikapp min blogroll inser jag att jag oavsiktligen bröt punkten. Sorry for that :)

1 kommentar:

E sa...

Det är okej att du bröt punkten, du sade det mycket bra.