onsdag, augusti 24, 2011

Bok två av Lehane -check!


Så var den då äntligen utläst. Bok nummer två av Dennis Lehane om deckarparet Kenzie & Gennaro. Det tog inte lång tid för att den var dålig utan snarare för att annat hela tiden kom emellan. Vilket blev till dess nackdel då Lehane tycks vara expert på att ha übermånga personer nämnda i sina böcker, som alla är ungefär lika viktiga att minnas. En utmaning för tjejen med kort minne och koncentrationsproblem. Jag tänkte en stund mot slutet då jag satt och paniskt letade efter namn som kom tillbaka och som jag mindes att jag läst om i början men inte kom ihåg vilka de var, irriterad över att behöva lämna den spännande handlingen, att "nästa bok ska jag föra anteckningar till". Men så kan man väl inte göra, det vore knasigt tror jag?

Men boken var bra, ungefär lika bra som första, det vill säga inte det bästa jag läst men ändå väldigt bra. Otäckare än första, läskigare bilder dök upp i huvudet den här gången. Och jag blev nog ännu mer nyfiken på Gennaro, alltså Angie, som jag känner mig allt mer kopplad till på nåt vis. Inte så att jag är i närheten lika tuff men hon har personlighetsdrag och tänk som jag känner igen mig i. Det var också lite mindre putslustig humor än i första vilket nog både var bra och dåligt. Nu ser jag fram emot bok nummer tre.

Published with Blogger-droid v1.7.4

1 kommentar:

Iréne JB sa...

Enda boken jag fört anteckningar till var Brott och straff. Kom inte ihåg personernas namn/smeknamn/annat namn annars. Så varför inte? Låter inte helt galet i mina öron.