onsdag, augusti 10, 2011

No more politics?

Den som hängt med länge här kanske undrar vart mitt politiska intresse och engagemang tog vägen? Engagemanget tog slut en stund efter att motivationen gjorde det men intresset är i stort sett oförändrat fortfarande. Det blev bara lite jobbigt ett tag, krävde helt andra saker av bloggen, mycket ork fick läggas på att vända andra kinden till, ignorera smärre hotelser och ändlösa diskussioner. Istället vänder jag nästan helt mitt utåtriktade politiska intresse mot den oäkta hälften. Och det gärna i bilen (inte minst eftersom vi inte kan enas om radiokanalerna :).

Idag var ämnena Londonkravallerna (som nu spridit sig) och Måns Zelmerlöw. M var uppgiven (kanske är rätt ord) över den senare efter att jag postat en länk på facebook och jag hade triljoners funderingar över olika sätt att se det förstnämnda.

Det är ganska trivsamt att ha såna samtal i bilen faktiskt. Vi hinner med en hel del på de ca 40-45 minuterna som det tar till eller från stan. Det är bara i enstaka fall som diskussionen dör fort. Inte så att vi har så olika syn på saker, men ibland lite olika perspektiv. Och M ger mig nästan alltid anledning att klura mer över mina initiala tankegångar. Och sakta men säkert tror jag att den trivsamma formen av politiska diskussioner skulle kunna ge tillbaka orken att rikta intresset mer utåt igen. Men långt ifrån säkert.

Inga kommentarer: