onsdag, januari 19, 2011

Matt LeBlanc är tillbaka - som sig själv (typ)

Showtime har just haft premiär med en ny komediserie som verkar lovande. Jag såg de två första avsnitten inatt och tyckte att de var riktigt roliga. Det händer inte så ofta med pilotavsnitt.

Serien heter Episodes och handlar om ett brittiskt manusförfattarpar som får erbjudande om att göra en amerikansk remake på sin prisvinnande serie. De tackar ja men väl i USA så inser de att saker inte riktigt är eller görs som i England. Här handlar det främst om yta och popularitet. Och pengar.

I huvudrollerna som det brittiska paret ser vi Tamsin Greig och Stephen Mangan och deras 'nya stjärna' är Matt LeBlanc (som spelar en variant av sig själv alltså). Vi ser även Kathleen Rose Perkins i rollen som den slingrande assistenten Carol (en riktigt kul rollfigur).

Jag gillar redan den komiska kemin mellan framför allt dessa fyra karaktärer, med ett visst undantag för Matt LeBlanc, men han glimmar faktiskt till emellanåt och jag tror att det skulle kunna bli bra på sikt. Det var väl just LeBlancs förra serie, Joey som jag aldrig riktigt gillade, som gjorde mig skeptisk inför den här serien också men hittills har jag inte sett så väldigt mycket Joey-fasoner. På Weird Science (där jag först hörde talas om serien) tycks kommentarerna gå åt det sågande hållet men jag är än ganska hoppfull.

Här är en lite för lång trailer till serien (se inte hela om du tänkt se serien):

2 kommentarer:

Lotta sa...

Läste artikeln på Weird Science och blev på samma gång lite skeptisk och lite sugen. Men då du gillade väger den över på plus! Kanske får ta mig en titt...

Sara sa...

Kul att du säger det!
Ja det var ganska negativa åsikter bland kommentarerna på WS men jag tycker som sagt att de inledande avsnitten lovade ganska bra. Vad det sen blir av resterande är svårt att säga men en titt skadar aldrig.