fredag, januari 28, 2011

Lite magsjuka lockar fram de politiska åsikterna igen

Dagen har varit skaplig. Jag har varit hemskt trött men inte direkt illamående. Tills nu. Nu mår jag lite halvdåligt igen och vet som inte vad jag ska göra. Inget tycks funka. Jag har förvisso inte ätit något det senaste dygnet. Jag har fått i mig lite nyponsoppa och en halv macka. That's it.

Så där fick jag för att jag brukar säga att jag inte blir magsjuk. Jag brukar aldrig bli det och då har jag ändå tagit hand om min beskärda del magsjuka personer genom åren. Vinterkräksjukan fick jag för fyra år sen när den gick på jobbet, men det är ju inte riktigt samma sak. Anyway, jag är sur över att jag är sjuk och över att ha blivit smittad av nån. Just nu skyller jag på allt från den trånga bussen jag fick ta till och från jobbet eftersom bilen strejkade i veckan, till jobbet och vem som helst. Som om det skulle spela någon roll.

Men, för att göra politik av det hela så tror jag definitivt att vi skulle spara mer pengar på att slopa karensdagen så att folk har råd att vara hemma när de är sjuka. Jag tror att sjuknärvaron kostar mer än sjukfrånvaron. I vart fall bland arbetsplatser med låg inkomst (där det dessutom oftast är omöjligt att "jobba hemifrån" på).

Inga kommentarer: