måndag, januari 31, 2011

And the actor went to...

Jodå, jag satt allt uppe inatt och såg på SAG Awards. Det var en lite mysig gala, ingen värd, ingen pausunderhållning utan bara en strid ström av prisstatyetter ("actors") som delades ut från skådespelarnas eget fackförbund. Därför var det också just bara skådespelare som fick pris, inga regissörer eller "bästa film"-priser ges.

The King's Speech fortsatte sin vinnarturné och fick pris både för bästa manliga (Colin Firth) och för bästa rollbesättning. Även skådisar från The Fighter och Black Swan stod som väntat som vinnare på nattens gala.

På tv-sidan var det lite blandade vinnare. Absolut roligast var att Modern Family äntligen fick ett pris, för bästa rollbesättning. Jag trodde Glee skulle bli vinnare även här, men de gick lottlösa när fackförbundets medlemmar fått säga sitt. Jane Lynch såg sig därmed även besegrad i kategorin bästa kvinnliga skådespelare i komediserie där priset gick till en minst sagt förvånad men ack så charmig Betty White. Jag har inte sett hennes Hot in Cleveland men jag gillar henne skarpt så det kändes kul. En del av henne skojiga tacktal (och lite annat) hittar ni här.

En trivsam galakväll som jag inte ångrar att jag satt uppe för.

Inga kommentarer: