tisdag, juli 06, 2010

Fi bränner pengar...

Sitter stand by för att göra min del (medlemsutskick) i en av de...märkligaste (kanske?) politiska aktionerna på länge. Fi ska nu på morgonen elda upp 100.000 kronor, i riktiga pengar för att synliggöra ojämställda löner i Sverige. Eller de gör det as we speak tom.

Ja, jag vet inte. Jag brukar hänga på vad gäller Fi:s ofta galna upptåg och har ju tidigare varit en del av de som tog fram dem, men den här gången måste jag motvilligt säga att jag känner mig väldigt delad. Jag har en massa invändningar mot det här känner jag, även om jag någonstans förstår och kan räkna ut hur diskussionen gått innan man tog beslutet. Hm, ja det tål att grubblas på idag. Säga vad man vill, men man lyckas skapa rubrikerna iaf. För det måste jag absolut ge cred till mina vänner i Almedalen!

Men, är det inte fortfarande olagligt att bränna pengar? Visst räknas de som statlig egendom?

Edit: Det är tydligen inte längre olagligt att förstöra pengar. Den lagen försvann, om jag förstår det rätt, nån gång på 80-talet i Sverige.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Använd pengarna till något bättre!!! Föraktfullt att bränna. Bara de som har gott om dem kan tycka att 100´kan brännas hur som helst. Är det riksdagspensionen som gör Gudrun fartblind?
Urban-Turban

Henrik C sa...

Vem blir först att anmäla henne? Det är olagligt att förstöra pengar.

Bloggerskan sa...

Urban-Turban,
Nu är det ju två killar med gott om pengar som skänkt dem i detta syfte.

Men annars håller jag med dig, som vanligt Sara, vi hade nog suttit där med rynkade pannor om vi varit med och fått detta förslag. Jag förstår symboliken, 100 000 är en fis i rymden i Almedalen och kvinnor förlorar mycket, mycket mer under en livstid bara på att vi är kvinnor.

MEN, jag är inte alls säker på att folk kommer förstå detta fokus. Känslan av att pengarna kunnat gå till något vettigare eller att ett parti helt utan pengar nu anser sig ha råd att bränna upp dem är nog större. (Även om inga 100 000 i världen gett förstaplats på nyhetsplats i tidningarna...)

Kjell Stjernholm sa...

länkar idag