fredag, januari 01, 2010

Snö snö snö (och en och annan katt)

Ja, jag är alltså åter i stan, redo att inta jobbläge hela helgen. Men resan hit var allt annat än rolig. Först höll jag på att köra på en katt på Ratanvägen. Den satt plötsligt bara där och flyttade sig inte alls. Jag bromsade och insåg att det inte gjorde någon skillnad, men lyckades styra undan så att jag missade katten. Herregud så rädd jag blev! Men sikten var så dålig och vägen ganska oplogad så jag knappt körde i 40 km/h, annars vet jag inte hur det gått.

Inte blev det bättre på E4:an. Inga katter men väldigt dålig sikt och intensivt snöfall. Jag höll andan då jag var tvungen att backa och ta sats för att komma ut på E4:an och hoppades att det inte skulle komma någon i hög fart. Väl ute fick jag nästan panik över den dåliga sikten och det var mycket snö på vägen. Och så massivt snöande som gör att man blir alldeles yr om man tittar rakt fram. Tur att det är mötesfri väg med mitträcke. Min största rädsla var att någon skulle komma för fort bakom och inte hinna se mig i tid. Men när jag närmade mig Umeå kommungräns så lättade snöfallet lite och det gick bra hela vägen.

Men det är verkligen kopiöst mycket snö här nu! I rondellerna i stan får man köra in en bit för att se om det kommer någon inne i rondellerna. Plogkanterna är så höga. Det är mysigt med snö, så länge man slipper ge sig ut i bilen.

Inga kommentarer: