måndag, januari 18, 2010

Golden Globe

Konstigt trött-pigg, just hemkommen från jobbet. Inatt gick passande nog (eller inte) Golden Globe-galan i USA och kanal 9 hade den äran att visa galan direkt. En del lyckades jag faktiskt se och den var lite småkul. Trist att så många filmer och serier inte kommit till Sverige än bara.

Absolut roligast var det att jag fick se Christoph Waltz vinna bästa manliga biroll för sin underbara roll i Inglorious Basterds. Så otroligt välförtjänt och jag hoppas få se en repris på Oscar-galan nästa månad.

Galans tal präglades en del av katastrofen på Haiti, bl.a framkom det att George Clooney anordnat en insamlingsgala senare i veckan. Inte mer än rätt. Men mycket "skuld" över att klä upp sig och gå på gala samtidigt som katastrofen är ett faktum var återkommande kommentarer. Annars kändes "verkligheten" kanske mest närvarande när Dexter aka Michael C. Hall tog emot pris iklädd mössa, pga den cancerbehandling som han tidigare i veckan avslöjade att han genomgår.

Roligast tal höll dock min absoluta favorit bland "bad boysen" (som annars faktiskt inte lockar mig särskilt) Robert Downey Jr som inledde sitt tal med att tacka "Susan Downey* for telling me Matt Damon was going to win so 'don't bother writing a speach'". Sen radade han upp ett gäng han inte borde tacka och ja, det blev ganska kul och lättsamt. Dyker säkert upp på youtube vad det lider.

Annars är det skön blandning på Globe-galan med både tv och film samtidigt. Mer lättsamt än Oscars. Snart borde nomineringarna till den galan dock komma och jag ska även i år göra mitt yttersta för att hinna se majoriteten av de nominerade filmerna.

Mer om galan hittar ni här.

*Hustru tillika producent av RDJ:s senaste film, Sherlock Holmes

Inga kommentarer: