tisdag, januari 05, 2010

2000-talets "Den Oändliga Historien"?

Ser på Filmtipset* att två av mina filmtittande irl-vänner, U & G redan har sett Where the Wild Things Are (Till vildningarnas land) som har svensk biopremiär den 29 januari. Det är Spike Jonze (som bl.a jobbat med Charlie Kaufmans filmer) som ligger bakom denna spådda höjdarfantasy. Men medan G har gett den högsta betyg har U bara gett den 2/5 vilket var en lite märklig skillnad. Filmtipset förutspår en fyra för min egen del, och de brukar ha rätt. Oavsett är det helt klart en film jag kommer att se.



Påminner inte "vildingen" förresten lite om de där jättarna i Fragglarna, ni som minns?

(*En riktigt bra filmsajt jag gjort reklam för tidigare, som berättar för dig vad du antagligen kommer att tycka om olika filmer. Du kan själv recensera, få tips och betygsätta. Jag heter MrsRatched där om du vill söka upp mig.)

3 kommentarer:

Frida M sa...

Både jag, Maken och Fyraåringen gillar den skarpt. Filmen ger liksom boken mera djup!

Korpen sa...

Man kanske måste ha läst boken och ha en relation till den för att ge max-betyg??

J talar sig varm om boken mest hela tiden, så jag kanske borde ta igen vad jag uppenbarligen missat som barn. I alla fall innan jag ger mig ikast med filmen.

Sara sa...

Jag ahr också missat boken helt så jag borde kanske se till att införskaffa den. Frågan är om man verkligen ska läsa den innan man ser filmen?