fredag, januari 15, 2010

Film 4/10: 3 i korthet

Jag ligger som sagt efter lite med all film jag sett. Så här kommer tre på raken igen.

Marley & Me med Jenifer Aniston och Owen Wilson bjöd faktiskt på en liten överraskning. Jag hade förväntat mig en film om en stökig hund som ställer till det i förhållandet men som "mirakulöst" återförenar ägarna igen (i stil med Beethoven-filmerna). Men så var det ju inte. Vi får istället följa journalisterna John (Wilson) och Jennifer (Aniston) från nygifta då John skaffar den vilda labben Marley för att skjuta lite på familjebildandet ett tag. Marley är en handfull och visst blir det problem men istället för att splittra är det Marley som på nåt vis är den röda tråden i filmen. Vi följer paret genom olika faser i livet där Marley är en biroll (som innehas av 22 olika labradorer).
Filmen är bitvis kul, bitvis faktiskt smått gripande. Slutet är dock lite för utdraget och jag plågas bitvis av de så grymt stereotypa könsrollerna. Jennifer är den framgångsrika, men John (som inte gillar sitt jobb) måste prompt vara familjeförsörjaren. Helt klart sevärd trots allt, inte minst om man gillar Aniston/Wilson. Betyg: 3/5.

Jennifer Aniston spelar även huvudrollen i Management, en lite märklig film. Mike (Steve Zahn, minns ni Phoebes första make i "Vänner"?), bor och arbetar på sina föräldrars motell i en liten stad. Sue (Aniston), som är en kringresande säljare kommer till motellet och Mike blir intresserad. Han uppvaktar Sue på rätt märkliga (för att inte säga obehagliga) sätt men hon nobbar honom. När hon lämnar motellet dagen efter börjar Mike helt enkelt att stalka Sue.
Filmen är...obehaglig fast omöjlig att inte se klart, på nåt vis. Den lämnar mig frågande och nånstans undrar jag vad budskapet (om det finns nåt) är. Inte några höjdarpresationer vad gäller skådespeleriet men Zahn och Aniston funkar ihop helt klart. Se den och skicka mig din kommentar! Betyg: 3/5.

Jag skulle kanske ha kunnat gissa av affischen att Paul Blart: Mall Cop inte skulle vara min kopp te, men jag hade nog förväntat mig viss underhållning. Men det här är trams och skräp och inte så mycket annat.
Paul (Kevin James), ensamstående pappa, arbetar som vakt i ett köpcenter men drömmer egentligen om att bli hårdkokt polis. I köpcentret jobbar såklart också en söt kvinna, Amy (Jayma Mays, från bl.a Glee), som han spanat in och försöker imponera på. När så några kriminella under en kupp stänger ner köpcentret och tar gisslan (bl.a Amy och Pauls egen dotter) ser han sin chans att bli hjälte. Gillar du tjockisskämt och tramskomedier är det här en film för dig: 1/5.

Inga kommentarer: