söndag, januari 24, 2010

"Ee dee?"

Sara är mör i kroppen idag. Plenty. Det blev en riktig springnatt igen med blodvite och allmänt strulande. Men det gick bara bra till slut, för alla inblandade. Jag hade god hjälp av kollegor som (som tur är) hade möjlighet att ge en extra hand inatt. Men vi tog slut på oss själva och när vi för första gången fick sitta ner kvart i fyra tokfikade vi i sällan skådad fart för att sen bara sitta och stirra framför oss som fån. Sen var det fart igen ett par timmar. Pratade med en ambulanskvinna som också sa att de haft en "fullmånehelg".

Vid sextiden hade vi möjlighet att lägga upp fötterna en kortis igen och hamnade då framför Teletubbies som dök upp på tv:n (ingen hade ork att sträcka sig efter fjärren). Vilket magiskt dåligt barnprogram! Gillar barn sånt? Totalt fördummande. I fem minuter tittade på en gul oformlig alienliknande klump som satte sig resp ställde sig upp vid en stol. Talandes bebisspråk. Ja, barnfri/-lös som jag är kanske jag helt enkelt inte greppar storheten...

6 kommentarer:

Unknown sa...

Helt outhärdligt för vuxna att titta på. Men små barn älskar det. Tempot, och det helvetiska upprepandet gör grejen tror jag.

Helt outhärdligt för vuxna att titta på. Men små barn älskar det. Tempot, och det helvetiska upprepandet gör grejen tror jag.

Helt outhärdligt för vuxna att titta på. Men små barn älskar det. Tempot, och det helvetiska upprepandet gör grejen tror jag.

Hihi

Korpen sa...

Alice kommer aldrig att få se Teletubbies om jag får bestämma...

Bloggerskan sa...

Nu är ju inte Teletubbies till för 30-plussare utan för de allra minsta barnen. De som inte har något eget talspråk än. Och dom älskar ju dessa runda, färgglada figurer som lallar runt. Dessutom sägs programmet vara bra för språkutvecklingen på samma sätt som när man pratar dada-språk med barn.

Tycker kvinnan bakom programmet är smått genial som lyckats göra ett program som talar till de allra minsta.

Fast för föräldrarna och oss andra är det som A K E säger outhärdligt.

Sara sa...

Fast faktum är att jag tycker mig hört att forskare idag menar att "bebisspråk" inte utvecklar barns språk utan snarare tvärtom. Att man ska prata "på riktigt" med barn.

Men visst kan det vara så att det är bra för barn. Många barnprogram är outhärdliga för vuxna (inte minst de dubbade), så är det ju. Personligen tycker jag tubbiesarna ser lite läskiga ut, men det tycks ju inte barn tycka.

Unknown sa...

Jag tror inte att "bebisprat" inte skulle vara utvecklande för barns språk, alltså den delen när man upprepar, härmar och bär sig åt i allmänhet. Jo, jag tror nog att detta är en nivå av kommunikation som är helt en egen värld som vi inte kan förstå. Men det där med att prata "enklare" till barn för att dom skall förstå, det har nog forskarna skippat. Ju fler ord man slänger in tidigt desto bättre är det ju.
Sen var det ju lite kul att det fanns de som ville förbjuda Teletubbies p g a en av dem är så vackert lila, ihop med att han bar handväska. Så kan vi ju inte ha det!!

Sara sa...

Framför allt i kombination med hans triangel på huvudet som är nåt slags bibliskt tecken för homosexualitet :)