lördag, januari 09, 2010

Hur svårt kan det vara?

Idag vaknade jag med en alldeles klar tanke i huvudet; jag ska sluta äta halvfabrikat i ett par veckor och försöka se skillnaden både innehållsligt och ekonomiskt. Jag vet inte varför jag hade det i huvudet när jag vaknade, men det var lite som att jag resonerat med mig själv i sömnen. Allt var redan färdigt. Superpraktiskt.

Sanningen är att jag nog fastnat ganska rejält i halvfabrikat-träsket de sista åren. Antagligen i takt med att allt fler vegetariska sådana äntrat frysdiskarna i affären. När jag började min vegetariska resa för evigheter sedan fanns inget sådant alls. Det, tillsammans med min känslighet för laktos (sådana produkter fanns knappt alls, förutom en rejält dyr variant på mjölk som specialbeställdes) och äggallergi gav ett läge där jag var tvungen att anstränga mig lite mer och utnyttja den mer påhittiga delen av matlagningshjärnan. Men idag tycks den alltså ha gått i förtida pension.

Men nu ska det bli ändring. Inga förbud, jag gillar inte förbud, men jag ska göra vad jag kan. Det är lite trixigt när jag inte har matrutiner över huvudtaget i och med mina arbetstider, men jag vet att jag kan få till det betydligt bättre än såhär.

Inga kommentarer: