torsdag, augusti 21, 2008

I jakten på manligheten

Det var ingen bra tv-kväll för djuren igår. Tittade upp en stund när Arvid zappade på tv:n på jobbet och stannade upp vid ett program som tydligen hette "Jobb för en riktig man" eller nåt i den stilen. Det handlade om att programledaren skulle utsättas för "manliga jobb" och se hur han stod upp mot tumstocken. När jag kom in i programmet skulle det jagas vildsvin. Och inte på vilket sätt som helst tydligen. Ilskna hundar jagade rätt på en liten unge som de slet i tills den manliga mannen kom och hoppade och sparkade på det skrikande djuret tills det till sist avled. Manligt. Jag hojtade till och Arvid bytte kanal.

Vid nästa zapprunda (han är bra på att zappa, den gode Arvid) hamnade vi igen vid samma program. Då var det manliga uppdraget att sätta sig på en skräckslagen, fasthållen tjurkalv och sedan försöka hålla sig kvar på det inte allt för stora djuret så länge som möjligt. Manligt. Arvid bytte muttrande om manlighet kanal.

Lite senare på natten vankades det Cops, detta machopolisprogram. En alligator hade kommit in i någons trädgård och skulle flyttas på. Den fångades ganska lätt i en snara runt huvudet men slängde sig runt i kraftiga försök att komma loss. Här trodde jag att man på nåt vis skulle stänga in eller sedera djuret innan borttransport. Men inte. En vuxen man satte sig på ryggen på den, tog fram en rulle bred tejp och tejpade och tejpade och tejpade kring djurets mun. Ok, jag kan nästan köpa det. Men nästa steg var att binda upp frambenen på ryggen med ett rep så att allt det kunde göra var att rulla runt, slänga med huvudet och sen kissa på mannen som bar iväg det. Behandlar man inte vilda djur som ska transporteras bort bättre än såhär?

Och idag börjar jakten på det blodtörstiga djuret som plötsligt blivit vårt största hot (nja, tillsammans med den bestialiska vargen kanske) och som plötsligt, efter att inte ha dödat en människa i Sverige på nästan 100 år, attackerar och försöker döda människor hej vilt, enligt somliga. Björnjakten inleds idag.

Så det är bara att ge sig ut på jakt efter manligheten, antar jag?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker synd om våra björnar och vargar. Fick en bilaga i dagens tidning om olika kurser. En av kurserna hette något i stil med "Hur du skyddar dig mot björn". Tänkte att de kanske är bra att människor lär sig respektera djuret och lär sig hur man ska bete sig i skog och mark...bra idé..TILLS jag läste att skyttebanan ingick i en del av kursen? Eh, bär vanliga svensson gevär i skogen numera när de plockar bär??

/Johan

Sara sa...

Ja, gör inte du det? =)

Väntar bara op den svenska formen av NRA som ska beväpna oss alla. I USA får ju lärarna bära vapen nu, det kanske vore något här också?