lördag, augusti 16, 2008

En kool kvinnas 50-årsdag

Fastnade framför Jonas Åkerbloms dokumentär om Madonna, I'm going to tell you a secret, istället. Hennes musik tillhör inte mina absoluta favoriter, men jag gillar den och framför allt gillar jag henne. Hon är kool, det går inte att komma ifrån. Jag vet inte hur många gånger jag såg hennes In bed with Madonna som tonåring. Den är ärlig och personlig. Lite mindre av det personligai den här filmen kanske, lite mindre Madonna in på livet, och det saknade jag. Antagligen är det svårare att vara utlämnande när man har familj. Samtidigt får man en bild av att trots att hon fyller 50 år idag, vilket i sig är ganska häftigt, så står hon fast vid att vara sig själv, håller i sina principer osv. Och det är koolt. Hon är en grym kvinna, jag gillar inte allt hon står för och gör, men jag gillar att hon trots allt gör det.

Vid ett tillfälle har hon Michael Moore i publiken, som hon hyllar för sitt engagemang. En del av publiken buar och uttrycker efteråt missnöje med att de gick till en musikkonsert och blev serverade politik. Men det är ytterligare en grej jag gillar med Madonna. Hon utnyttjar sitt kändisskap för bra saker (ibland) och bryr sig inte om de som tycker annorlunda, fans eller inte. Hennes religiösa inslag har jag dock svårare för, men som med politiken; jag respekterar henne för att hon tar sig rätten att uttrycka det.

Ja, fan det vore koolt att gå på en Madonna-show, helt klart. Allra helst skulle man varit på Blonde ambition-turnén såklart, men vilken som helst tror jag jag är en grym upplevelse.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag är med, definitivt!!